Minister Blok geeft geen geld voor renovatie Hofbogen

Minister Blok van Wonen heeft maandagmiddag de zogeheten Hofbogen in Rotterdam bezocht, het voormalige spoortracé waar vroeger de Hofpleinlijn overheen liep. Het 2 kilometer lange Rijksmonument verkeert in slechte staat. Renovatie is hard nodig en kost veel geld. Geld dat er niet zomaar is.
Woningcorporaties Vestia en Havensteder willen de Hofbogen opknappen, maar worden daarbij gedwarsboomd door regels die bepalen dat woningcorporaties zich vooral met sociale volkshuisvesting moeten bezighouden. Minister Blok had nog geen hoopvolle boodschap. Blok wil geen toestemming geven, zodat de woningcorporaties wel geld in de Hofbogen mogen steken.

Vestia en Havensteder besloten in 2006 het spoorwegviadukt van de Hofpleinlijn aan te kopen van de NS. Het doel was om het verwaarloosde Hofpleinviadukt weer in oude glorie te herstellen. Het idee was op de plek waar het spoor lag gras te leggen, zodat er een stadpark zou ontstaan. Maar door de problemen met de aankoop van het SS Rottedam door Woonbron en de derivaten-problemen van Vestia mogen corporaties zich nog maar alleen met sociale woningbouw bezighouden.

Minister Blok wil ook vanuit Den-Haag geen geld geven voor renovatie. Eerst moet er van hem maar eens goed gekeken worden of er in de regio geen andere oplossing mogelijk is.

Deel dit artikel: