'Samen aangifte doen tegen Wilders is krachtiger'

Rotterdammers die de Marokkanen-uitspraken van Geert Wilders te ver vinden gaan, worden op Facebook opgeroepen om vrijdag massaal aangifte te doen. Rond half twee wordt er verzameld voor de Annasr Moskee in Rotterdam.

“Dit is niet de samenleving waarin wij als Nederlanders willen leven,” zegt Youssef El Hachioui. Hij gaat vrijdag aangifte doen tegen Wilders, omdat hij zijn uitspraken over minder Marokkanen in Nederland te ver vindt gaan. “Wilders heeft het specifiek over een bepaalde bevolkingsgroep. Dat is niet goed, waar gaat dit heen?"

Na het vrijdagmiddaggebed zal er voor de Annasr Moskee in Rotterdam worden verzameld. De aangiftestoet zal dan naar politiebureau Marconiplein aan de Schiedamseweg gaan om aangifte te doen.

'Haatzaaien'
Op de Facebook-pagina zijn ruim 300 mensen die zeggen mee te lopen in de optocht naar het politiebureau. “Dit is discriminatie pur sang en aanzet tot haat. Wij houden niet van racisme, wij houden niet van discriminatie, wij houden niet van haatzaaien en wij houden niet van onrust,” staat er op de pagina.

El Hachioui hoopt dat er vrijdag veel mensen aangifte gaan doen. “Je kunt samen meer bereiken dan alleen. Samen sta je sterk, dat geeft een krachtig signaal.”

Foto: Youssef El Hachioui voor de Annasr Moskee

Redactie: We hebben de reacties hieronder uitgezet omdat veel reageerders het forum gebruikten om uitsluitend elkaar af te zeiken. Ook bij 'trolllen' volgt een IP-ban.

Deel dit artikel: