nieuws

Rotterdamse moskeegangers doen aangifte tegen Wilders

ROTTERDAM - In Rotterdam-West zijn enkele tientallen moskeebezoekers naar het politiebureau aan het Marconiplein gegaan om daar aangifte te doen tegen Geert Wilders. Ze voelen zich gediscrimineerd na de uitspraken van de PVV-leider over 'minder Marokkanen'.
Na het vrijdagmiddaggebed vertrokken de bezoekers vanaf de Annasr Moskee in Rotterdam. Vooral het gebrek aan organisatie viel op. Volgens veel Marokkanen was er helemaal geen protestmars. Anderen spraken vooraf van wellicht honderden of duizenden deelnemers aan een lange stoet richting Marconiplein.
"Ik wist helemaal niet dat er iets was georganiseerd", zei een Marokkaanse jongen. "Maar natuurlijk weet ik waar 't over gaat. Die uitspraak van Wilders 'minder Marokkanen'. Nou, minder Wilders zou ik zeggen." Een andere Marokkaan voelt zich persoonlijk beledigd door Wilders. "Ook ik ben een volwaardige Nederlander, met een Nederlands paspoort. Een goede opleiding en werk. Dan wil ik in dit land ook wel als een gerespecteerd burger worden behandeld."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl