Pop-up concerten op onverwachte plekken Rotterdam

Concerten van opkomende bands op onverwachte locaties zoals leegstaande loodsen, kantoren of andere panden. Dat is de insteek van PopUp 010 in Rotterdam.

Bezoekers die een kaartje kopen voor de muziekavond weten nog niet wat de locatie is. Dat wordt pas op het laatste moment met een e-mail bekendgemaakt.

Spannende acts
Met het programmeren van spannende acts op plekken waar je niet 1-2-3 popmuziek verwacht geeft PopUp 010 de bezoeker een nieuwe concertervaring. "Het liefst hebben we locaties die bijna niemand kent, maar toch te gek zijn", zegt organisator Matthijs.

Afgelopen vrijdag was het evenement in De Fruitvis in Delfshaven. Tijdens de derde editie van PopUp 010 stonden de Rotterdamse Scarlet Mae en het Vlaamse Horses on Fire op het podium.


Videoclip
Scarlet Mae was zo tevreden met de locatie van PopUp 010 dat ze besloten tijdens het optreden een videoclip op te nemen. Voor het liedje 'Staring at Rhino's' kreeg het publiek een dierenmasker.

Horses on Fire is maandag 14 april vanaf 22 uur te horen in Live Uit Lloyd op Radio Rijnmond. Ook spelen zij woensdag 2 april in het voorprogramma van Deep Puple in Antwerpen.

Deel dit artikel: