10 jaar cel geëist voor moord op Remon Neervoort

Voor de rechtbank in Dordrecht zijn donderdag celstraffen tot 10 jaar cel geëist tegen de twee hoofdverdachten van de moord op Remon Neervoort uit Hoogvliet. Het gaat Samira, de ex-vriendin van Neervoort, en haar nieuwe vriend.

Samira had vier jaar lang een relatie met Remon. Na beëindiging van de verhouding stalkte hij haar. Neervoort kreeg hiervoor een celstraf. De dagen voor zijn dood had hij weer veel contact met Samira.

Samen met haar nieuwe vriend zou Samira Remon Neervoort hebben neergeknuppeld. Zijn lichaam werd begraven bij het Oostvoornse Meer. Bij sectie werd aarde in de mondholte van Neervoort aangetroffen. Dit zou erop kunnen duiden dat hij nog in leven was toen hij begraven werd.

De moeder van Samira zou geholpen hebben bij het dumpen van het lichaam. Tegen haar is daarom 9 maanden cel geëist.

Vrijspraak
De advocaten van de verdachten willen dat hun cliënten worden vrijgesproken. Volgens de advocaat van Samira was het niet de bedoeling om Remon te doden. Ze had een knuppel meegenomen naar de afspraak met Remon Neervoort om zichzelf te beschermen. De mannelijke verdachte zou allleen mee zijn gegaan om zijn vriendin te beschermen.

Deel dit artikel: