Nieuw gesprek Van Hanegem en Feyenoord

Willem van Hanegem en Feyenoord gaan binnenkort weer om de tafel zitten over een mogelijke rol van De Kromme bij de Rotterdamse club. De voormalig speler en trainer van Feyenoord, die onlangs zijn zeventigste verjaardag vierde en toen een tribune naar hem vernoemd kreeg in De Kuip, sprak al eerder met de clubleiding.

'Ik ben afgelopen woensdag gebeld door Martin van Geel (technisch directeur, red.) en we hebben binnenkort een afspraak. Het is niet zo dat ik de hele tijd zat te wachten op dat telefoontje, want ik lig er ook niet wakker van of dat binnen een week, tien dagen of twee weken gebeurt. We gaan heel snel praten, maar ook weer niet morgen of zo,' liet Van Hanegem zondag weten in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Over de invulling van een eventuele samenwerking tussen Van Hanegem en Feyenoord kan de oud-international nog niets kwijt. 'Een heleboel mensen gaan zich daarmee bemoeien en interessant doen, maar ik heb er nog helemaal niet over nagedacht. Dat heb ik ook tegen Eric Gudde gezegd (algemeen directeur, red.). Natuurlijk wil ik helpen. Ik ga niet bij het hek staan. Maar er is maar één ding belangrijk en dat is de club zelf.'

Sparta

Ook zijn andere voormalige club uit Rotterdam houdt Van Hanegem in de gaten. Sparta maakt dit seizoen een waardeloos seizoen door en dat heeft volgens de oud-trainer invloed op de geloofwaardigheid van de huidige coach, namelijk Gert Kruys. 'Normaal heeft hij de uitstraling van een parmantig ventje. Dat is de afgelopen weken niet zo. Als hij mij zou bellen voor een tip? Dan zou ik zeggen dat hij niet meer voor de camera moet staan. Als je zo weinig punten haalt, dan moet je wel bij jezelf te rade gaan. Zo reëel moet je ook zijn.'

Peter Bonthuis, voormalig directeur van Sparta, gaf op zijn persoonlijke Facebook-pagina zijn visie over de situatie op Het Kasteel. Volgens Van Hanegem is dat wel erg makkelijk. 'Hij zegt dat het nu slechter gaat dan toen hij er kwam. Dat is heel goedkoop. Hij moet iets doen om Sparta uit het slop proberen te krijgen,' aldus De Kromme.

Deel dit artikel: