De Klavertjes4 willen met een glimlach over de finish

Aanstaande zondag staan er 13.000 lopers aan de start van de Rotterdam Marathon. Vier van hen komen uit één en hetzelfde gezin: de familie Van Klaveren uit Rotterdam-IJsselmonde. Vader en moeder hebben al vele marathons gelopen, voor de twee dochters wordt het de eerste keer.

Het familieteam is omgedoopt tot De Klavertjes4. Ze starten samen en zijn ook van plan samen te finishen. "We gaan rustig lopen zodat we alle vier met een glimlach de finish over komen. En met een traantje.....een paar ja."

Voor vader Hans wordt het de 83ste, moeder Gudy de 18de en de twee dochters Marlyn van 26 jaar en Daniëlle van 23 jaar maken hun debuut. "Ik heb altijd wel aan atletiek gedaan maar aan hardlopen had ik een hekel", zegt de oudste dochter. "Van baby af aan sta ik al langs de kant en ik heb altijd gedacht een keer de marathon te lopen", zegt de jongste.

"Tot onze verbazing doen ze mee", geeft moeder Gudy toe. "Een half uur hardlopen dat vonden ze meer dan genoeg. Dus toen ze met het verhaal kwamen dat ze mee wilden doen aan de marathon, hadden wij wel zoiets van: weet je wel hoe ver dat is?"

Deel dit artikel: