VIDEO: Vooroorlogse filmbeelden van Rotterdam ontdekt

Er zijn oude beelden opgedoken van Rotterdam van voor het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het Stadsarchief heeft de films gekregen van een Rotterdamse familie.

De beelden zijn gemaakt in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw door notaris Gotthard Pieter Spoel. Gotthard huwde de huishoudster en woonde met zijn gezin in Rotterdam-Blijdorp.

De Rotterdammer filmde zijn familie op verschillende plekken in de stad. Het gaat vooral om beelden van de haven, de Delftse Poort en de oude Diergaarde.

Veel leden van de familie Spoel overleden rond de oorlogsjaren aan tbc. Gotthard Pieter overleed in 1940. De beelden van de haven en het dagelijks leven bleven jarenlang in de familie. Ze vormden de basis van een biografie over de familie Spoel, ''Een vlucht door een gesloten boek' , geschreven door Jacqueline Herrema Na een paar jaar goed bewaard te zijn werden de beelden overgedragen aan het Stadsarchief.

Houd de website in de gaten voor meer beelden; donderdag ziet u hoe Blijdorp er in de jaren 20 uitzag. En voor de laatste updates gaat u naaronze Facebook-pagina.

Deel dit artikel: