Bommenwerper WOII naar Museum Rotterdam

Museum Rotterdam heeft beslag weten te leggen op een oude bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Het moet de grote trekker worden op een grote tentoonstelling volgend jaar over het bombardement op Rotterdam.

Het gaat om een Spaanse Casa - 22, de tweelingbroer van de Heinkel 111. Dat type vliegtuig gooide de bommen op Rotterdam in 1940. De Casa staat nu nog in het depot van een musuem in Berlijn. Daar wordt het toestel opgeknapt voordat het naar Rotterdam komt.

'DE AANVAL - Rotterdam onder vuur' wordt een indringende tentoonstelling over de meidagen van 1940 waarin Rotterdam frontlinie is en uiteindelijk wordt verwoest. De bezoekers zien de aanval door de ogen van de aanvallers, de verdedigers en de slachtoffers. ''De expositie moet van uur tot uur laten zien hoe hier 5 dagen lang een hevige strijd werd gevoerd tussen de Duitsers en de Nederlanders'', zegt Rob Noordhoek van het Museum Rotterdam.

De tentoonstelling is eerst te zien in Rotterdam van 25 april 2015 tot en met oktober 2015 en gaat in 2016 naar een museum in Dresden.

Deel dit artikel: