nieuws

Honderdste laag op overschilderschilderij

ROTTERDAM - Peter Klashorst schilderde laag 81, Rob Scholte deed laag 70 en Evi Vingerling nam laag 2 voor haar rekening: het overschilderschilderij in De Aanschouw in de Witte de With in Rotterdam. Donderdagavond wordt de honderdste laag onthuld. Daar ga je LucassenDe nieuwste laag is geschilderd door Katinka Lampe. "Dat straks mijn schilderij ook weer overschilderd gaat worden, gaat wel pijn doen," aldus Lampe. "Ik was daar tijdens het schilderen ook mee bezig. Ik ging over een kunstwerk van Lucassen heen en dacht: daar ga je Lucassen."

Het is er maar even

Het idee voor het overschilderschilderij komt van Daan den Houter. Hij begon in 2002 met een portret en daar kwamen alle lagen overheen. "Ik vind het een interessante gedachte dat je maar zo kort hebt om naar het schilderij te kijken," legt Den Houter uit. "Het is maar een week te bewonderen dus je moet in korte tijd bedenken wat je ervan vindt. Daarna zie je het nooit meer."
Alle schilderijen zijn te zien op www.overschilderschilderij.nl en het schilderij hangt vanaf donderdag in De Aanschouw. Daarna is het nog tot en met 1 juni te zien in het Boijmans van Beuningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl