Excelsior trekt doelman Alessandro Damen aan

Excelsior heeft zich voor komend seizoen versterkt met Alessandro Damen. De 23-jarige keeper komt over van de amateurs van De Meern, waar hij eerder samenwerkte met Marinus Dijkhuizen, de huidige trainer van Excelsior. Damen ondertekent in Kralingen een contract voor één seizoen met een optie voor nog twee jaar.

"Als jong ventje droomde ik er al van om profvoetballer te worden en nu ik die kans krijg, wil ik het waarmaken ook," zegt de doelman op de website van Excelsior. "Ik heb onlangs meegespeeld in een oefenwedstrijd van Excelsior tegen ASWH en daarna ook een keer meegetraind. De eerste indruk is erg goed. Excelsior komt op mij over als een warme club met goede jongens en prima faciliteiten. Dat viel me meteen op, dat alles tot in de puntjes geregeld is."

Excelsior had al langer interesse in Damen. Keeperstrainer Rob van Dijk is content met de komst van de sluitpost. "Hij is een allround doelman. Goed bij voorzetten, kan meevoetballen en is sterk op de lijn. Hij heeft dus van alles wat en bij ons moet hij in dat alles stappen gaan maken."

Deel dit artikel: