nieuws

Connolly: 'Wat deed ik in de Amsterdam Arena?'

ROTTERDAM - David Connolly werd ruim veertien jaar geleden topscorer van Excelsior en ontpopte zich even later tot cultheld van Feyenoord door twee keer te scoren in de Arena. Ooit wil de 36-jarige Ier trainer worden, maar niets vindt hij mooier dan zelf spelen. Inmiddels speelt hij bij Oxford United, op het allerlaagste profniveau in Engeland.
"Ik heb op alle niveaus gevoetbald. Het was een prachtige carrière, die bijna afgelopen is. Ik ga nog steeds door, maar wie weet is volgend seizoen echt m'n laatste jaar," zegt de routinier. "Ik zit nu bij een club waar je je eigen tenue en schoenen wast. Het is anders, maar het houdt je met beide benen op de grond. Zo ben je ook begonnen, dus de cirkel is bijna rond."
Connolly werd op 20-jarige leeftijd getipt aan Feyenoord door een journalist, maar met de intentie om hem te stallen bij Excelsior. De spits belandde echter meteen in De Kuip. "Het niveau was waarschijnlijk te hoog voor mij. Dat is geen probleem als je dat zegt. Het was een leerproces, waar ik de rest van mijn carrière iets aan gehad heb," vervolgt Connolly tegenover RTV Rijnmond.
In Nederland staat hij vooral bekend om zijn optreden op 13 mei 2001. In Amsterdam had hij met twee treffers en een assist een groot aandeel in de 4-3 overwinning van Feyenoord op Ajax. "Ik kan me dat nog heel goed herinneren. Ik heb het geluk gehad dat ik zulke wedstrijden mocht spelen. Wat deed ik daar op die plek? Wat deed ik in de Amsterdam Arena? Het was een hele goede wedstrijd van mij en de ploeg was ook uitstekend."