nieuws

Basketballers Rotterdam niet naar play-offs

ROTTERDAM - De basketballers van Challenge Sports Rotterdam zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs. In het eigen Topsportcentrum werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Maxxcom BSW uit Weert was met 71-76 te sterk. Door het verlies eindigen de Rotterdammers op de negende plaats in de eredivisie.
Challenge Sports Rotterdam, dat het niet voor de eerste keer dit seizoen moest stellen zonder de Amerikaanse smaakmaker La'Shard Anderson, streed tegen de hekkensluiter voor de laatste kans op deelname aan de nacompetitie. Directe concurrent Apollo Amsterdam verloor van Aris Leeuwarden waardoor Rotterdam aan een zege genoeg had om zich te plaatsen.
Tegen de basketballers uit Weert liep de ploeg van coach Ferry Steenmetz eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Halverwege het duel keek Rotterdam tegen een 30-40 achterstand aan, al knokte het zich na de thee terug. In een spannende slotfase werden de bezoekers genaderd tot drie punten, maar dichterbij kon de thuisploeg echter niet komen.
Ondanks het mislopen van de play-offs heeft Challenge Sports Rotterdam een goed seizoen achter de rug. Hoewel er na de jaarswisseling nauwelijks punten werden gepakt, heeft de club ten opzichte van de afgelopen jaren - waarin het steevast onderaan eindigde - verdienstelijk gepresteerd met zeven overwinningen uit 36 gespeelde wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!