Rotterdammer klimt naar basiskamp Mount Everest

Rotterdammer Eric Arnold maakt zich op voor het gevaarlijkste deel van zijn klim naar de top van de Mount Everest. Hij klimt nu naar het basiskamp op 5000 meter hoogte en hoopt daar maandag aan te komen.

Van daar uit klimt hij met een deel van de groep in enkele etappes naar de top. In zijn blog schijft de Rotterdammer veel te hebben gezien van de reddingsactie op de berg. Er vlogen helikopters af en aan om de slachtoffers van de lawine van afgelopen week te helpen.

Het dodental van de lawine is inmiddels opgelopen tot dertien. Drie mensen worden nog vermist. Veel van de slachtoffers zijn sherpa's die door de klimmers werden ingehuurd om voedsel en materialen de berg op te krijgen.

Beginnerscursus
Arnold raakte gefascineerd van de Mount Everest toen hij in 2000 een artikel in een

magazine las. Diezelfde zomer schreef hij zich in voor een beginnerscursus bergsport in Oostenrijk. De jaren daarna was hij regelmatig in de Alpen te vinden.

In 2012 ondernam hij voor het eerst een poging om de Mount Everest zelf te beklimmen, maar moest 250 meter onder de top opgeven als gevolg van een zeer zware storm. Later bleek dat meerdere klimmers die dag om het leven waren gekomen. De storm op de berg der bergen haalde zelfs de wereldpers.

Deel dit artikel: