Bekerduel in Kuip kort stilgelegd na vuurwerk op veld

Het duel Ajax - PEC Zwolle in de Rotterdamse Kuip is zondagavond korte tijd stilgelegd. Tijdens de openingsfase van de bekerfinale gooiden Ajax-fans tot twee keer toe massaal vuurwerk en brandende fakkels op het veld.

Ajax-topman Edwin van der Sar pakte enkele minuten later de microfoon en liep het veld op. Hij sprak de supporters toe: ''Kappen met deze shit, we willen graag met onze club deze prijs winnen. Stop met dit vuurwerk op het veld gooien. Het is gevaarlijk en anders gaan we naar de klote als club zijnde.''

Na overleg tussen de KNVB en beide clubs werd de wedstrijd hervat. Volgens de KNVB zal de wedstrijd definitief worden gestaakt als het nog een keer mis gaat.

Zes toeschouwers moesten vanuit het stadion per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Vijf van hen hadden verwondingen als gevolg van het afgestoken vuurwerk. Ze konden allemaal na behandeling weer naar huis.

Wedstrijd is stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. Op dit moment in afwachting van meer informatie #pecaja pic.twitter.com/mA1dJg24Ck

— KNVB (@KNVB) 20 april 2014

Ajax verloor de wedstrijd tegen PEC Zwolle met 5-1

Deel dit artikel: