Coach Steenmetz en Challenge Sports Rotterdam uit elkaar

Ferry Steenmetz moet vertrekken als coach bij de basketballers van Challenge Sports Rotterdam. Het bestuur van de club heeft besloten het aflopende contract van Steenmetz niet te verlengen.

Voorzitter Dave de Held beaamt dat de coach het afgelopen seizoen heeft bijgedragen aan de professionalisering van de club. Toch gaat Rotterdam voor komend jaar op zoek naar een nieuwe coach om de volgende stappen te zetten.

Steenmetz was twee seizoenen actief bij Rotterdam. In het eerste jaar had hij de leiding over het Onder 20-team. Dit seizoen was hij hoofdcoach. De club hoopte daarmee de slechte prestaties van vorig seizoen een halt toe te roepen. Toen wonnen de Rotterdammers slechts drie duels.

Dit seizoen begon Rotterdam goed met zes overwinningen in de eerste seizoenshelft. Daarna trad het verval in. Rotterdam verloor negentien keer op rij en miste uiteindelijk de play-offs.

Challenge Sports Rotterdam eindigde op de negende plaats van de tien clubs in de eredivisie. De beste acht komen in actie in de play-offs om het landskampioenschap.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe coach wordt van Challenge Sports Rotterdam.

Deel dit artikel: