Ajax houdt supporters nog drie jaar thuis

Ajax neemt ook de komende 3 jaar geen supporters mee naar Rotterdam voor wedstrijden tegen Feyenoord. Dat heeft de Amsterdamse club zelf besloten. Aanleiding is het wangedrag van een groep Ajax-supporters tijdens de bekerfinale zondag in de Kuip.

Sinds 2009 nemen Ajax en Feyenoord geen supporters mee bij uitwedstrijden tegen elkaar. Zondag gooiden Ajacieden tot twee keer toe vuurwerk op het veld in Rotterdam. De vandalen richtten voor 60.000 euro schade aan in de Kuip. De Amsterdamse en Rotterdamse politie doen samen onderzoek naar de vernielingen.

Verbod loopt af
Het verbod op uitsupporters tussen de twee steden loopt dit jaar af. Het leek erop dat fans van Ajax en Feyenoord komend seizoen weer samen bij de onderlinge wedstrijden zouden kunnen zijn. Ajax wil daar nu eenzijdig nog eens 3 jaar mee wachten.

Niet eenzijdig
Burgemeester Aboutaleb heeft via zijn woordvoerder laten weten dat Ajax niet eenzijdig kan bepalen dat het verbod met drie jaar wordt verlengd. Wel heeft hij begrip voor het standpunt van de Amsterdammers. Binnenkort wordt er over de toekomst van het verbod gesproken door de twee gemeenten, de twee clubs en de KNVB.

Deel dit artikel: