nieuws

Goede zaken in auto’s over de grens

ROTTERDAM - Autobedrijven in onze regio doen goede zaken in het in- én uitvoeren van tweedehands auto’s. Zo kopen steeds meer Nederlanders een auto uit Duitsland, want dat scheelt stevig in de prijs. “Het kan zo tweeduizend euro schelen op een middenklasser.”Volgens brancheorganisatie BOVAG haalde Nederland afgelopen jaar bijna honderdduizend tweedehands auto’s van over de grens, 20 procent meer dan in 2012. Bij auto-importeur SCL Rotterdam, weten ze er van. “Afgelopen jaar hebben we 1500 auto’s ingevoerd, en dat hopen we dit jaar te verdubbelen,” zegt directeur Mark Notenboom. Veel opties, voor weinig
Volgens Notenboom komt het vooral doordat de auto’s in Duitsland minder belast worden, en dat ze standaard meer opties hebben. “Denk aan airconditioning, automaat, zonnedak, Duitsers houden van hun auto’s,” legt Notenboom uit. “Voor het geld waar je in Nederland een standaard auto koopt, heb je op die manier een auto’s met veel meer extra’s. Het kan zo tweeduizend euro schelen op een middenklasser.”
Kleine benzine-auto’s
De kopers van tweedehandsjes zijn volgens BOVAG vooral op zoek naar kleine benzine-auto’s, en die zijn er weinig doordat er de afgelopen jaren veel belastingvoordeel was op zuinige diesels. “Er zijn veel dieselauto’s verkocht en daardoor komen er nu weinig tweedehands bezineauto’s op de markt.” Maar omdat het voordeel voor diesels nu is vervallen, is er nu juist meer vraag naar bezineauto’s. Volgens importeur Notenboom zorgt het voor een ‘occassiontekort’.
Auto’s naar België
Dat er weinig kopers zijn voor de paar jaar oude dieseltjes, dat herkent Hamid Bouchkrout ook. “Ik verkoop aan Nederlanders vooral benzineauto’s,” vertelt de eigenaar van tweedehandszaak Auto occasions Rotterdam. Opvallend genoeg, gaan die dieseltjes nu ook de grens over. “De dieselwagens verkoop ik aan België of het Oostblok. Daar is de prijs van de diesel lager.” Ook de kwaliteit van de wegen in Nederland helpt, zegt Bouchkrout. “Een Nederlandse auto slijt in twee jaar minder dan een auto in België, waar de wegen een stuk slechter zijn.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl