Scholieren spijkeren vlak voor de eindexamens nog bij

De spannendste tijd uit de schoolcarrière van veel scholieren staat weer voor de deur: de eindexamens. Die beginnen komende maandag. Voor een aantal leerlingen staan de laatste dagen voor de start dan ook in het teken van examentrainingen.

Op verschillende plaatsen worden de examentrainingen aangeboden. Tijdens de lessen gaat een docent in op de belangrijkste stof die de leerlingen moeten beheersen voor het examen. Tussendoor is het vooral vlieguren maken.

Kern

In Rotterdam-Kralingen volgt HAVO-leerling Job trainingen in de vakken wiskunde, management & organisatie en economie om te zorgen dat zijn cijferlijst er na het examen keurig uitziet. "Het voordeel van deze lessen is dat ze tot de kern komen van vijf jaar school."

Op tijd beginnen

Veel van de leerlingen die de laatste stof nog even bijspijkeren bij AFTER'S COOL en Erasmus Examentrainingen volgen al langer bijles voor een goed examenresultaat. Volgens coördinator Anne van Leeuwen is het belangrijk dat je er op tijd bij bent met oefenen. "Op de laatste dag voor de start je eerste examen oefenen heeft echt geen zin meer."

Examentips

Tijdens de examentraining in Rotterdam-Kralingen krijgen de scholieren ook nog algemene tips mee. Zo is een goede nachtrust belangrijk en voldoende eten. Docente Melissa adviseert haar leerlingen om vooral alle tussenstappen die ze tijdens het maken een opdracht doen ook op te schrijven. "Want ook daar krijg je punten voor."

Foto: Leon Mastik

Deel dit artikel: