Dalai Lama in uitverkocht Ahoy

De Dalai Lama heeft zondag in Ahoy' in Rotterdam een boeddhistische les en een lezing gegeven. De bijeenkomsten met de geestelijk leider uit Tibet waren uitverkocht.

Zondag werd voorafgaand aan en tijdens de bijeenkomsten gedemonstreerd tegen de Dalai Lama. De betogers zeggen dat hij niet de vredelievende man is die hij beweert te zijn. De Dalai Lama zou een groep boeddhisten discrimineren door hen te verbieden de godheid Dorje Shugden te aanbidden.

Zaterdag was de Dalai Lama ook al in Rotterdam. Hij opende in het Wereldmuseum een tentoonstelling van Tibetaanse kunst.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken had zaterdag een kort gesprek met de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Timmermans zei dat de Dalai Lama voorzichtig positief is over een mogelijke dialoog met China.

De Volksrepubliek China bezette Tibet in 1949. De inwoners kwamen daartegen in verzet. De opstand werd door China hard neergeslagen. De Dalai Lama vluchtte in 1959 naar India. Sindsdien leeft hij in ballingschap.

Zondag 18 mei zendt de Boedhistische Omroep de lezing van de Dalai Lama uit om 14.00 uur op Nederland 2

foto CC Yancho Sabev

Onderweg naar school....#DalaiLama #protesten #Erasmus pic.twitter.com/6jtBwJS3YX

— Mahesvari Autar (@Mahesvari1) 12 mei 2014

Deel dit artikel: