Myriam West in Live uit Lloyd

New Orleans kruipt onder je huid. Dat ondervond singer-songwriter Myriam West toen ze in Amerika’s nummer één muziekstad verbleef. Ze vond er de jazz, de blues, de swamps en de zon. Inspiratie te over voor een gloednieuw album, dat in maart 2014 verscheen, vol luisterliedjes waarin de Amerikaanse jazzstad pur sang nooit ver weg is.

Myriam (1986, echte naam Gaasbeek, West is de naam van haar overleden oma) ging al jong pianospelen en zingen. Nina Simone, Tom Waits en Aretha Franklin, dat waren haar helden. In 2004 schreef ze, met haar eerste eigen nummer, de nationale Kunstbende op haar naam. Dit nummer ‘The Gods Must Be Crazy’ leverde haar ook meteen een contract op bij Universal Music, en werd als titelsong uitverkoren voor de film ‘Ik Omhels Je Met 1000 armen’.

In 2010 studeerde ze met een 9 af aan het conservatorium van Rotterdam. Myriam besloot helemaal voor de muziek te kiezen. Ze vertrok voor een half jaar naar de plek waar de jazz en de blues zijn geboren. Daar werd ze al snel opgenomen in de muziekscene, en stond ze met jazzlegende Ellis Marsalis op het podium. Ze keerde terug naar Nederland, met pijn in het hart en een rugzak vol inspiratie. Op een zolderkamertje in Amsterdam ving ze haar New Orleans in nieuwe songs.

Myriam West maakt in Live uit Lloyd verder bekend dat ze meedoet aan de 3e editie van het TV-programma De Beste Singer-Songwriter van het Land. Ze zal op 2 juni te zien zijn.

In Myriam's band spelen Jorn ten Hoopen (gitaar), Friso van Wijck (drums), Rolf Verbaant (banjo, pedalsteel en gitaar) en Mart Jeninga (bas).

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: