Wilde dieren attractie in Dordt

Alle ophef ten spijt blijken de wilde dieren van Circus Belly Wien, in Dordrecht, een ware attractie. Kijkers lopen al twee dagen af en aan.

Het circus heeft z'n tent opgezet op de parkeerplaats tussen het Albert Schweitzerziekenhuis en de Sportboulevard. Op het naastgelegen weiland grazen een giraffe en een kudde kamelen met jongen.

De dieren laten zich aaien en voederen door de toeschouwers. Veel mensen zijn op de hoogte van de discussie, die is losgebarsten in de Dordtse gemeenteraad. Beter voor Dordt en Groen Links vinden dat circussen met wilde dieren uit de stad geweerd moeten worden.

Dierenmishandeling

"Beetje late discussie", zegt een vrouw, "dat circus staat er nu al. En ach, je kunt overal over discussiëren". Een jong ventje vraagt zich hardop af: "wat is nou een circus zonder dieren?" Maar er melden zich ook tegenstanders: "Opgesloten houden en kunstjes laten doen is dierenmishandeling".

"Ze worden volgens mij goed verzorgd en zien er niet ongelukkig uit", oppert een vrouw. "Deze dieren horen in vrijheid te leven in Afrika of zo", vindt een meisje. Een leeftijdgenote nuanceert: "Daar gaan ze dood, als je ze loslaat. Deze dieren zijn gewend in gevangenschap te leven".

Giraffe ontsnapt

In de discussies wordt duidelijk, dat het publiek meer moeite heeft met tijgers in kooien, dan de op een veldje loslopende giraffe en kamelen. Als de giraffe over een hekje stapt om in het veld ernaast te grazen, kwaken media door het hele land elkaar na: giraffe ontsnapt in Dordrecht !

Na een korte wandeling stapt het dier uit zichzelf weer terug in zijn weilandje. En ook de parkeerperikelen van een dag eerder lijken niet meer zo groot. Gemeente en ziekenhuis gaan nog eens praten of de parkeerplaats ook in de toekomst als evenemententerrein gebruikt kan bljven worden.

Deel dit artikel: