Pnielschool winnaar UNICEF Filmfestival

De Pnielschool is de Rotterdamse winnaar van het Kinderrechten Filmfestival van Unicef. De basisschoolklas sleepte woensdag met de de film ''Minder sproeten'' de halve finale in de wacht in Pathè de Kuip.

In totaal gingen achttien films van verschillende Rotterdamse basisschoolklassen in première. De filmpjes gingen over verschillende kinderrechten, zoals recht op schoon water en recht op onderwijs.

Filmcoach
De winnende film gaat over een dictatuur waarin sproeten verboden worden. Dit tot grote onvrede van de bevolking, omdat iedereen gelijke rechten moet hebben.

De basisschoolleerlingen hebben het script zelf geschreven, maar kregen bij het filmen wel hulp van een filmcoach. Bijna alle filmpjes zijn opgenomen met een tablet. De verliezende klassen hoeven niet te treuren, want door hun filmpje op social media te verspreiden, maken ze nog kans op een schoolreisje.

Vakjury
Alle leerlingen keken gezamenlijk naar de gemaakte filmpjes. Uiteraard was er ook een vakjury aanwezig die met een deskundige blik meekeek. Die bestond uit regisseur Victor Vroegindeweij, actrice Imanuelle Grives, Unicef-jeugdvoorlichter Priscilla Ramsoedh en Suzanne Mulder van RTV Rijnmond.

De grote finale is op 20 juni in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Daar strijdt De Pnielschool met veertien andere klassen voor de UNICEF Film Awards.

Het winnende filmpje:

Deel dit artikel: