nieuws

Buikpijn van de spanning voor truckertocht

ROTTERDAM - Voor veel van de honderd verstandelijke beperkten, die zaterdag mee mochten in de jaarlijkse trucktocht door de Alblasserwaard, is het het enige grote uitje wat ze hebben. "Ik kijk hier al weken naar uit en nu het zo ver is heb ik gewoon buikpijn van de spanning. Maar ik ga genieten hoor", zegt een emotionele Michelle vlak voor ze de hoge truck beklimt om samen met de chauffeur aan de tocht te beginnen.
Het was de twaalfde keer dat de Lionsclub Alblasserwaard de jaarlijkse trucktocht organiseerde. Honderd trucks reden afgelopen zaterdag met honderd verstandelijk beperkten, al luid toeterend, door de Alblasserwaard. Het jaarlijkse evenement trok onderweg ook veel bekijks al was niet iedereen even blij met de harde toeters.
"We hebben met de chauffeurs goede afspraken gemaakt dat in natuurlijk gebied vrijwilligers staan met borden. Daarop staat wanneer ze wel of niet mogen toeteren. We willen niet dat bijvoorbeeld een hele kudde koeien op hol slaat vanwege ons evenement" aldus Ton Enthoven van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.
De opbrengst van de trucktochtgaat direct naar het goede doel, het nieuwe inloophuis voor kankerpatiënten Helianthus te Dordrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl