nieuws

Heinenoordtunnel volledig vrijgegeven na brand

ROTTERDAM - De Heinenoordtunnel is donderdag rond 8 uur volledig vrijgegeven. In de tunnel vloog woensdagmiddag een vrachtwagen in brand, waarbij de chauffeur om het leven kwam.
De tunnelbuis richting Rotterdam kon in de loop van de nacht weer helemaal open voor het verkeer. Het duurde wat langer om de ravage in de andere tunnelbuis naar het zuiden op te ruimen en het wegdek te herstellen. In de nacht is vooral geasfalteerd en ook is op een aantal plaatsen de afzetting vernieuwd. Op de omleidingsroutes was het donderdagochtend volgens de ANWB bijzonder druk.
De vrachtwagen kreeg woensdagmiddag volgens getuigen een klapband, kantelde en sleepte een personenauto mee. Er ontstond vrijwel direct een felle brand. De inzittenden van de auto konden op eigen kracht ontsnappen aan de vuurzee. De chauffeur kwam in zijn cabine om het leven. De hulpverlening kwam snel en massaal op gang, zo blijkt ook uit een video op youtube.
Agenten lieten het verkeer achter de brand omkeren. Via een landweggetje werd het verkeer geleid naar provinciale wegen in de buurt. Door de urenlange afsluiting van de tunnel ontstond een verkeersinfact in de regio Rijnmond. Pas in de loop van de avond waren de meeste files opgelost.
foto's: mischa oostrum

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl