Gekmakende zoemtoon Schiebroekse Cyclaamflat

De Schiebroekse Cyclaamflat-bewoners worden horendol van de lage brom-zoemtoon die met name 's avonds en 's nachts hen het woon- en slaapgenot ontneemt.

Al meer dan een jaar lopen huurders en eigenaren van de appartementen tegen de tergende overlast te hoop, waar wongbouw-corporatie Havensteder totnogtoe niets wist uit te richten.

Havensteder-consulenten en monteurs wijten de geluidsoverlast aan koelkasten die te dicht tegen de muren staan te resoneren en/of trillende afzuigkappen zonder absorberende rubbertjes die al dan niet de verkeerde afstelling hebben.

Een van de klagers Baltus Siep vindt deze lezing van de Havensteder-vertegenwoordiging klinklare larie-nonsens en eist namens nog een vijftal bewoners een gedegener onderzoeksmeting om de ware oorzaak van irritante aanhoudende toon te achterhalen.

Om druk te zetten en het euvel snel verholpen te zien dreigt Siep de helft van de huur in te houden.

Samen met de geagiteerde bewoners meent Siep dat het oorzakelijk verband bij de ventilatie dan wel de Eneco-voltagekasten in de parkeergarage gezocht moet.


In een reactie laat de verhuurder Woningcorporatie Havensteder weten het voortouw te nemen bij het zoeken naar de oorzaak van het zoemgeluid en wil dan de VVE gericht van advies voorzien hoe het probleem op te lossen. De VVE moet dan aan zet omdat de woningcorporatie een minderheidsbelang heeft in de flat.

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: