nieuws

Recordaantal bezoekers voor zonnig Keltfest

ROTTERDAM - Cultureel festival Keltfest heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Er kwamen ruim 10.000 bezoekers naar de Hollandse Biesbosch bij Dordrecht.
De bezoekers van het festival dompelden zich twee dagen onder in Keltische sferen. Ze vermaakten zich onder meer met volksdansen en tal van bands met Keltische invloeden.
Goed weer
Het goede weer droeg volgens de organisatie bij aan de toestroom van publiek. De afgelopen jaren kwamen er steeds rond de 8.000 mensen naar Keltfest. Ditmaal waren dat er dus beduidend meer.
Geen vreemden
"Er zijn hier geen vreemden, maar alleen vrienden die je nog niet hebt leren kennen", vertelt een bezoeker. "We gaan terug in de tijd. Sommige mensen gaan sporten om hun hoofd leeg te maken, maar dit is ook een manier."
"Veel mensen zijn ook in het dagelijks leven op een andere manier gekleed", vertelt organisator Mark van der Stelt. "Dat levert op straat soms vreemde reacties op, maar dat is hier wel anders. We respecteren elkaar."
Bewustwording
Wat wil de organisatie eigenlijk bereiken met het evenement? "Wij willen simpelweg dat iedereen een leuke middag heeft", vervolgt Van Der Stelt. "Maar we willen ook bijdragen aan een stukje bewustwording. De Kelten van vroeger waren grote aanbidders van de natuur. Ook wij dragen ons steentje bij. We schenken het bier hier niet in plastic bekers, maar juist in aardewerk."