Thiago kan weer praten

De 10-jarige Thiago Vieira uit Hoogvliet kan zijn geluk niet op. Nadat vorige week zijn spraakcomputer werd gestolen, kwam de fabrikant van de computer in actie en schonk een nieuwe.

De computer van Thiago werd afgelopen donderdag uit zijn huis gestolen. Volgens zijn moeder Veronica Vieira werd het ding aangezien voor een iPad. Zij was ten einde raad, want zonder de computer is communiceren voor haar zoon heel moeilijk.

Essentieel
"Hij werkt er op school mee en kan op die manier met zijn vrienden praten", vertelt Vieira. Door dingen aan te wijzen op de computer kan de jongen duidelijk maken wat hij wil. Bovendien is het voor Thiago een goede manier om zijn beperkte woordenschat uit te breiden. Een nieuwe computer kost 5.000 euro en dat kan zij niet betalen.

Geraakt
Peter Ossenkoppele, directeur van RDG Kompagne, las het verhaal van Thiago en zijn moeder op het internet en werd er meteen door geraakt. "Zo'n kind als Thiago heeft gewoon dagelijks zo'n computer nodig. En je weet als hij dagen zonder computer zit, dan holt hij gewoon achteruit."

"Blij"
De opgewonden Thiago nam de computer zondag met een brede glimlach in ontvangst. En toen hij de eerste klanken uit het apparaat hoorde, klapte hij al spingend in zijn handen. Meteen drukte hij op het plaatje dat zijn emotie verwoordde: "blij".

Communicatiemiddel

De spraakcomputer is essentieel voor Thiago. "Hij werkt er op school mee en kan op die manier met zijn vrienden praten", vertelt moeder Veronica Vieira. Door dingen aan te wijzen op de computer kan de jongen duidelijk maken wat hij wil. Bovendien is het voor Thiago een goede manier om zijn beperkte woordenschat uit te breiden.

Deel dit artikel: