Roparun: mariniers eerst, ambtenaren hekkensluiters

De laatste deelnemers aan de Roparun hebben de finish in Rotterdam bereikt. Het team Gemeente Ridderkerk was maandagmiddag hekkensluiter.

Hoewel de Ridderkerkers als laatste eindigden, zijn ze vermoedelijk toch trots op hun prestatie. Het team met ambtenaren haalde bijna 5000 euro op.

Het team van het Korps Mariniers ging 's ochtends rond 11.00 uur als eerste over de eindstreep. De militairen hadden zelfs nog eerder kunnen finishen, maar ze moesten nog enige tijd wachten terwijl de Coolsingel gereed werd gemaakt.

Team 330 Gemeente Ridderkerk als laatste over de finish http://t.co/uFwEMJ9NOC #Roparun

— Roparunradio (@ROPARUNRADIO) June 9, 2014

Kankerpatiënten
Gedurende de dag bleven de teams binnendruppelen. In totaal deden circa 8000 mensen in 328 teams mee aan de nonstop-estafetteloop, waarmee geld is opgehaald voor organisaties die zich inzetten voor kankerpatiënten.

Deelnemers trotseerden dit jaar weer en wind om de finish te bereiken. Zo werden lopers die vanuit Parijs waren vertrokken, in de nacht van zondag op maandag overvallen door een flinke hagelbui. Sommige lopers moesten zelfs dekking zoeken in voertuigen.

Ontvangst
In Rotterdam kregen veel teams een hartelijke ontvangst. Bij familiehuis Daniel den Hoed werden de lopers onthaald als helden. Tientallen mensen verzamelden zich om de deelnemers aan te moedigen.

De definitieve opbrengst van de estafette wordt binnenkort bekendgemaakt. De voorlopige opbrengst bedraagt ruim 2 miljoen euro, maar gaat vermoedelijk nog omhoog. Vorig jaar werd ruim 5,5 miljoen euro opgehaald.

Deel dit artikel: