Arjan van der Laan vertrekt bij Sparta

Arjan van der Laan verruilt Sparta zo goed als zeker voor een baan bij FC Utrecht. De huidige trainer van het beloftenelftal van de Kasteelclub kan in de Domstad aan de slag als trainer van de hoogste A-jeugd.

Van der Laan zelf is momenteel op vakantie op Corfu, waardoor de onderhandelingen met FC Utrecht nog niet zijn afgerond. Henny Lee, technisch manager van de nummer 10 van de eredivisie, bevestigt dat de afspraken met Van der Laan nog moeten worden geformaliseerd.

Het vertrek van Arjan van der Laan bij Sparta komt niet als een verrassing. De oud-prof was in december vorig jaar na het ontslag van Adrie Bogers drie duels interim-trainer van Sparta's eerste elftal. Het besluit van de toenmalige technisch directeur Wiljan Vloet (ingefluisterd door voormalig RvC-lid Leo Beenhakker) om Gert Kruys binnen te halen viel slecht bij Van der Laan. Hij werd daardoor opnieuw trainer van het beloftenelftal, terwijl hij er sterk op had gehoopt het seizoen af te mogen maken als trainer van Sparta 1.

Met het vertrek van Van der Laan lijkt de weg vrij voor Sparta om door te gaan met John de Wolf. De huidige assistent van Gert Kruys wil zijn contract verlengen op het Kasteel en ook de club gaat graag met hem verder. Maar daar leek in eerste instantie geen geld voor te zijn.

Zoals bekend moet bij Sparta de broekriem flink worden aangehaald. Het afgelopen seizoen is afgesloten met een tekort van ruim 2,5 miljoen euro (op een begroting van 5,6 miljoen euro). Dit heeft tot gevolg dat op alle niveau's binnen de club bezuinigd moet worden. Het eerste elftal ontkomt niet aan die bezuinigingen. Zo wordt het aantal selectie-spelers (dat het afgelopen seizoen was opgelopen tot meer dan 30) drastisch teruggebracht. Aflopende contracten zijn daarom niet verlengd. Ook mag een aantal spelers met een doorlopende verbintenis uitzien naar een andere werkgever.

Deel dit artikel: