Bewoners Oudenhoorn kiezen voor Hellevoetsluis

Een overgrote meerderheid van de inwoners van Oudenhoorn op Voorne-Putten wil bij Hellevoetsluis horen. 93 procent van de bewoners wil niet dat het dorpje meegaat in de nieuwe fusiegemeente Nissewaard. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Bernisse, waar Oudenhoorn bij hoort.

Per 1 januari vormen Spijkenisse en Bernisse samen de gemeente Nissewaard.

Bernisse heeft eerder bij het besluit van de fusie toegezegd dat er een onderzoek kwam, waarbij de bewoners van Oudenhoorn mochten uitspreken bij welke gemeente ze willen horen. Van alle stemgerechtigde inwoners van Oudenhoorn, stuurde 76 procent de vragenlijst terug. Volgens onderzoeksbureau R & M. Matrix is dat een uitzonderlijk hoge respons.

Verwant
Uit het onderzoek blijkt dat bewoners van Oudenhoorn zich zeer betrokken voelen bij Hellevoetsluis. Ze winkelen er, gaan er vaak uit, sporten er en bezoeken er hun familie. Het overgrote deel van de bewoners voelt zich ook min of meer verwant met de inwoners van Hellevoetsluis en voelt zich er ook thuis.

De gemeenteraad van het nieuwe Nissewaard weegt in 2015 de uitkomsten van het onderzoek mee in de besluitvorming over een eventuele grenscorrectie, die nodig is als Oudenhoorn naar Hellevoetsluis over gaat. Hellevoetsluis heeft al aangegeven dat de inwoners van Oudenhoorn welkom zijn, als er er in grote meerderheid voor kiezen.

Deel dit artikel: