Ernie Brandts nieuwe trainer FC Dordrecht

Ernie Brandts is de nieuwe trainer van FC Dordrecht. Hij volgt Harry van den Ham op, die eerder als assistent-trainer naar FC Utrecht vertrok. Brandts werkte in het verleden onder meer als hoofdtrainer voor NAC Breda en FC Volendam.

Brandts werkte recentelijk in Tanzania voor Young Africans. Daarvoor was hij werkzaam in Rwanda en Iran. In het seizoen 2007/2008 loodste Brandts NAC Breda naar de derde plek in de eredivisie. Desondanks moest hij de club na dat seizoen verlaten.

Opvolger Van den Ham
FC Dordrecht moest na het vertrek van Van den Ham, die de Schapenkoppen afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie loodste, op zoek naar een nieuwe trainer. Topkandidaat Ruud Brood koos vorige week voor NEC.

Voetballoopbaan Brandts
Brandts kwam als voetballer uit voor De Graafschap, PSV, Roda JC, MVV en Germinal Ekeren. Ook speelde hij 28 keer in het Nederlands elftal. Na zijn actieve voetballoopbaan was Brandts als jeugdtrainer en assistent-trainer actief bij PSV. Daarna kwam hij via de amateur van Nuenen bij FC Volendam terecht. NAC Breda is de laatste Nederlandse club waarbij Brandts actief was. Die club verliet hij in 2008.

Deel dit artikel: