Het antwoord op Schorem: The Leopard Lounge voor vrouwen

De karakteristieke herenkapper Schorem aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft een vrouwelijke tegenhanger gekregen: The Leopard Lounge Nail and Beauty Parlor in de Van Speykstraat.

Kunnen er bij de inmiddels landelijk bekende haarsnijders en barbiers van Schorem alleen mannen terecht, in The Leopard Lounge geldt: ladies only.

Eigenaren Irene Westerbeek en haar zakelijk partner, beiden tijdens het werk gehuld in jaren 50 kleding, doen vooralsnog alleen nailstyling. Maar als vrouwen andere wensen hebben, wil Westerbeek daar in de toekomst aan tegemoet te komen.

Vrouwenbolwerk

Westerbeek en haar campagnon hebben jarenlange ervaring in de kapperswereld en bedachten op die manier hun ideale jaren 50 salon voor dames. Op alle details is gelet: zelfs de koffie wordt met eigengemaakte suikerklontjes in hartjesvorm geserveerd. 

Hoewel The Leopard Lounge verboden terrein is voor mannen, wil Westerbeek de zaak niet de tegenhanger van Schorem noemen. ''We vinden de overburen Schorem heel leuk, we zijn dus niet echt de tegenhanger. Het is juist leuk dat de mannen daar naar toe kunnen en de vrouwen dan ondertussen hier terechtkunnen.''

Deel dit artikel: