Rotterdam moet meer 'gay friendly' worden

Rotterdamse homo-organisaties hebben woensdag een 10-puntenplan aangeboden aan burgemeester Aboutaleb. Het doel is om van Rotterdam een aantrekkelijke bestemming te maken voor homo's.

De plannenmakers willen onder meer een speciale website voor homo's, genaamd Gay010. Verder moeten er 'roze zijprogramma's' komen bij diverse toonaangevende evenementen in de stad. De initiatiefnemers denken bijvoorbeeld aan de Wereldhavendagen en North Sea Jazz.

In de Van Oldebarneveldtstraat moeten meer winkels komen die zich richten op homo's. ''De straat kan een zichtbaar en aantrekkelijk herkenningspunt worden voor gays, waar ze ook informatie vinden over andere plekken in de stad die aantrekkelijk voor hen zijn'', zo is te lezen in het plan.

Een speciale Gay Commissioner moet in het leven worden geroepen om de plannen de komende drie jaar uit te voeren. Daarvoor is 450.000 euro nodig.

Burgemeester Aboutaleb zegt het eens te zijn met de plannenmakers dat iedereen zich in de stad thuis moet voelen. Wethouder Schneider komt binnenkort met een Integratienota, waarin hij ingaat op het plan. De Gay Commissioner zou vanuit de gemeentelijke afdeling marketing Rotterdam op de roze kaart moeten zetten.

Deel dit artikel: