Rotterdam wil de beste leraren van Nederland

Het niveau van docenten op Rotterdamse scholen moet omhoog. Extra scholing, meer hoog opgeleide leraren en een bonus bij goed presteren moeten daarvoor gaan zorgen.

De afgelopen jaren heeft Rotterdam al extra geld geïnvesteerd in het onderwijs. Zo werden de groepen nul voor jonge kinderen in het leven geroepen en krijgen kinderen op scholen in achterstandswijken langer les. De komende jaren wil wethouder De Jonge van Onderwijs de docent centraal stellen.

"Eigenlijk moet het zo zijn: als je heel goed bent dan moet je kiezen voor het onderwijs, maar als je echt heel goed bent dan mag je op onze Rotterdamse scholen voor de klas staan", zo zegt De Jonge optimistisch. In het najaar moet het pakket van maatregelen voor betere leraren klaar zijn.

Vissen in eigen vijver

Om de onderwijsresultaten te verbeteren wil De Jonge meer academisch geschoolde docenten. Zo hebben de afgelopen maanden havisten en vwo'ers van het Calvijn College in Rotterdam al stage gelopen op basisscholen om ze te verleiden voor de onderwijsopleiding Pabo te kiezen.

Rotterdamse onderwijs CAO

Ook is De Jonge voor meer 'beloningsdifferentiatie'. Als een team goed presteert kunnen de docenten extra salaris krijgen. De gemeente wil daarvoor geld beschikbaar stellen. De Jonge gaat nog in overleg met schoolbesturen hoe zij deze maatregel kunnen invoeren.

Deel dit artikel: