Verver stapt naar rechter na misser Schiedam

Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam krijgt wél nog steeds wachtgeld. Het college van B en W in Schiedam meldde eerder dat jaar dat het wachtgeld was stopgezet omdat Verver niet genoeg solliciteerde. Zij stapt vanwege de onjuiste berichtgeving naar de rechter.

Burgemeester Lamers van Schiedam bevestigt dat Verver wel heeft voldaan aan de eisen om op zoek te gaan naar werk en haar wachtgeld is nooit stopgezet.

Eerder dit jaar kregen de Schiedamse fractieleiders te horen dat Verver niet genoeg haar best deed om een nieuwe baan te vinden. Daarop zou de uitkering stopgezet zijn. Dat nieuws kwam deze week naar buiten.

De gemeente laat nu weten dat burgemeester en wethouders op dat moment verkeerde informatie hadden gekregen.

Rechtszaak

Wilma Verver stapt naar de rechter naar aanleiding van de onjuiste informatie. Ze neemt geen genoegen met het persbericht dat de gemeente Schiedam vrijdag na de misser naar buiten bracht. Ze wil geen geld, maar wel dat de gemeente de fout op grote wijze rechtzet.

Naast de gemeente Schiedam daagt Verver ook directeur Breugem van aannemersbedrijf Van den Tempel. Hij is volgens de oud-burgemeester verantwoordelijk voor de lastercampagne tegen haar. De afgelopen week reageerde Breugem op het vermeende stoptzetten van de wachtgeldregeling.

Machtsmisbruik

Verver vertrok in 2011 na berichten over machtsmisbruik en vriendjespolitiek. Ook had zij een geschil over een verbouwing met aannemersbedrijf Van den Tempel.

Deel dit artikel: