Feyenoord acht keer trefzeker tegen Honselersdijk

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen zaterdagmiddag met 8-0 gewonnen van Honselersdijk. De ploeg van trainer Fred Rutten kwam pas laat op gang tegen de derdeklasser. Lex Immers en Mitchell te Vrede scoorden twee keer.
Ondanks vele doelpogingen van de Rotterdammers stokte de teller uiteindelijk bij acht. Aanvoerder Lex Immers opende de score na tien minuten en zag niet veel later dat rechtsback Ruben Schaken de Westlandse doelman verschalkte met een slim lobje. Tien minuten voor rust was het opnieuw Immers die scoorde. Hij bepaalde de ruststand: 0-3.
Na de pauze was Feyenoord een stuk effectiever. Joey Sleegers tikte de volgende treffer binnen, iets wat Mitchell te Vrede kort daarna ook lukte. Eerstejaars senior Rick Karsdorp, die overigens een prima wedstrijd speelde, tekende vervolgens op schitterende wijze voor de 0-6. Ook na die prima treffer bleef Feyenoord hongerig. Mitchell te Vrede scoorde een kwartier voor tijd zijn tweede van de middag en ook Anass Achahbar schoot met scherp. De kleine aanvaller zorgde twee minuten voor tijd voor de 0-8 eindstand.
In die fase speelde Feyenoord met negen man. Eerst was het middenvelder Rick Karsdorp die het veld moest verlaten met een lichte blessure. Rutten bracht geen vervanger voor hem in het veld. Dat deed de coach opnieuw niet toen ook Wessel Dammers het voor gezien hield wegens een kwetsuur.