CDA Rotterdam denkt aan stofzuigrobot in thuiszorg

De CDA-fractie in Rotterdam wil de robotstofzuiger introduceren in de thuiszorg. Om andere raadsfracties te overtuigen van het nut van de robot, kunnen andere partijen een robotstofzuiger lenen bij het CDA.

Volgens CDA-raadslid Sven de Langen kunnen de raadsleden zelf ervaren hoe prettig of juist onhandig de robots zijn. De inzet van stofzuigrobots in de thuiszorg gaat volgens het CDA niet af van de tijd die thuishulp bij de klant door brengt. Het mag volgens De Langen dus ook niet als besparing worden ingezet.

Sven de Langen: "Eén van de zwaarste werkzaamheden van een thuishulp is stofzuigen. Dankzij de stofzuigrobot heeft de thuishulp meer tijd voor andere werkzaamheden of een gesprek bij een kopje koffie."

De bediening is volgens De Langen zo eenvoudig dat ook ouderen er mee kunnen omgaan."Ik heb hem net met twee klikken op de grote knop aangezet, dus zo moeilijk is het niet. De thuishulp kan 'm ook instellen zodat de stofzuigrobot 's nachts z'n werk doet. Dan hoeft de klant er niets aan te doen."

Het CDA gaat collegaraadsleden vragen hoe de stofzuigrobot bevalt en via een vragenlijst de testresultaten verzamelen. 

 

Deel dit artikel: