Rutten baalt van slechte tweede helft tegen hoofdklasser

Feyenoord won vrijdagavond maar nipt (1-0) van de Rotterdamse hoofdklasser VOC en dat stemde trainer Fred Rutten niet helemaal tevreden. De oefenmeester baalde dat zijn spelers hun vizier niet op scherp hadden staan. "Het resultaat is onvoldoende", concludeerde Rutten.

Afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk wist Feyenoord nog acht keer te scoren, maar vrijdagavond lukte dat de Rotterdammers slechts één keer. "Naarmate de wedstrijd langer duurde ging het niveau omlaag. Dat hoort eigenlijk niet", aldus Rutten over het weinig indrukwekkende wedstrijdverloop. "Het spel in het eerste half uur was naar behoren, maar we hadden het vizier niet op scherp."

Rutten had de volgende verklaring voor de mindere laatste fase: "Dat komt door de vele wisselingen en ook door de tegenstander. Bovendien maakten we veel verkeerde keuzes, maar dat verandert in de toekomst wel." De oefenmeester was wel blij met doelman Ronald Graafland, die inviel. "In het laatste kwartier kunnen ze (VOC, red.) zelfs scoren maar redt Graafland ons."

Tegen VOC kon de trainer weer beschikken over zijn jeugdinternationals. "Het was prettig dat ze er weer bij waren. Ze brengen wat extra's." Bruno Martins Indi was één van de vele afwezigen bij de Rotterdammers. Hij zit net als enkele medespelers in Brazilië. Of Rutten dit seizoen nog met Martins Indi gaat werken is zeer de vraag. De verdediger lijkt te verkassen naar FC Porto. "Het is jammer dat ik hem wellicht kwijt raak, maar ik wil mijn energie stoppen in spelers die er wel zijn", aldus Rutten, die liever niet praat over eventuele transfers.

Zaterdagavond ziet Rutten waarschijnlijk Martins Indi en nog enkele van zijn spelers in actie komen tegen Costa Rica. "Ik zit op de bank als supporter én als Feyenoord-trainer. Het is geweldig als Oranje de finale haalt, maar dat zou vervelend zijn voor Feyenoord omdat we alweer vroeg aan de bak moeten. Aan de andere kant is het wel een goede ervaring voor de jongens en dus ook voor de club."

Rutten is nu ruim een week onderweg met Feyenoord en heeft een goede indruk gekregen van de club. "De club voelt als een warme deken. Er zijn zoveel trouwe fans. Het is absoluut anders dan bij de vorige clubs waar ik heb gewerkt. Feyenoord is groter dan ik had verwacht."

Deel dit artikel: