Boogers: 'Verwacht niet snel versterkingen'

FC Dordrecht is net als alle andere Nederlandse profclubs inmiddels bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar de spelers op het veld moeten laten zien wat ze kunnen, doet technisch manager Marco Boogers dat achter de schermen. Hij is fanatiek op zoek naar versterkingen.

Trainer Ernie Brandts is namelijk met een zeer kleine selectie begonnen aan de voorbereiding. Versterkingen zijn een must om goede zaken te doen in de eredivisie, weet ook Boogers. Toch is het aantrekken van nieuwe spelers niet makkelijk voor de technisch manager. "Ik verwacht geen snelle uitbreiding van de selectie. Heb deze week nog een rondje gedaan van spelers die eventueel interessant zouden zijn, maar de clubs willen die jongens voorlopig nog bij de selectie hebben."

Boogers had onder meer contact met Martin van Geel van Feyenoord, Earnest Stewart van AZ en Henk Veldmate van Groningen. "Zij hebben spelers die voor ons van meerwaarde kunnen zijn", aldus Boogers, die pas over twee weken echt actie verwacht. "Dan is de schifting geweest en weten de clubs wie ze nodig hebben." Boogers wacht die schifting dan ook af. "Ik kan nu wel een selectie van 24 man neerzetten, maar over twee weken komen er spelers vrij die beter zijn." 

De technisch manager van Dordrecht wilde graag Feyenoord-doelman Kostas Lamprou vastleggen. Hij bleek echter te duur. "Maar dat is totaal niet jammer", aldus Boogers stellig. "Onze huidige eerste doelman Robbert te Loeke maakt een goede indruk, ik zie potentie in hem, maar er moeten nog twee goede keepers bij om mee te kunnen in de eredivisie."

Deel dit artikel: