Rotterdamse DJ Git Hyper solo op North Sea Jazz

Op het uitverkochte North Sea Jazz Festival in Ahoy staat vanaf vrijdag naast grote internationale namen als Pharell Williams en Stevie Wonder ook de Rotterdamse artiest DJ Git Hyper.

Zimmerman is een van de eigenaren van de platenzaak Demonfuzz Records aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Sinds 1998 staat de winkel bekend als dé plek waar je als platenliefhebber vinyl kunt halen. "Op het festival draai ik muziek die je normaal niet zo snel zult horen, want mainstream is er al genoeg", zegt DJ Git Hyper.

Erwin Zimmerman staat voor de twaalfde keer op het North Sea Jazz Festival, maar nooit alleen: "Ik heb er als band gestaan met Caro Emerald, Zuco 103 en nog vele anderen maar nu dus voor het eerst solo".

De nummers die hij gaat draaien komen uit zijn winkel en privé-collectie. "Micheal en ik zijn elkaar in 1987 tegengekomen bij de lp-bakken in de muziekbibliotheek aan de Hoogstraat en inmiddels hebben we hier in de winkel zo'n 200.000 elpees staan", vertelt Zimmerman die nog vaak gewoon in de zaak te vinden is.

Deel dit artikel: