Hofpleinfontein krijgt badmeester

Rotterdam heeft al een nachtburgemeester en een stadsdichter maar een Hofpleinfontein-badmeester ontbrak. Tot vandaag want hier is: Bram Spruit, de zelfbenoemde badmeester van de Hofpleinfontein.

Spruit heeft voor de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië woensdagavond 9 juli een heuse badmeesterstoel gebouwd. Die zet hij na de wedstrijd neer bij de Hofpleinfontein: ''Ik wil dat alles goed verloopt op en rond de fonteinvijver. Ik zag al die mensen erin duiken bij de gewonnen wedstrijden van Oranje en vond het superleuk. Maar er is ontbreekt iets. De mensen zijn blij bij een overwinning en dan gaan ze misschien rare dingen doen, dus ik dacht, hier is een badmeester nodig hahaha,'' Bram Spruit kan zijn lol niet op bij zijn zelfverzonnen baan.

Verzuipen in veertig centimeter water
Maandag heeft Bram Spruit proef gedraaid met de vier meter hoge badmeesterstoel bij de Hofpleinfontein. Hij heeft geen aspiraties om in een echt zwembad badmeester te worden, maar Spruit benadrukt de zin van toezicht: ''Je kunt ook in veertig centimeter water verzuipen, dus ook in de Hofpleinfontein''.

Geen bommetje
De regels voor de fontein zijn: "geen bommetjes en niet drinken uit de fontein. Bij de vorige overwinning namen aardig wat mensen een slok uit het water. Maar het is geen limonade, niet doen dus. En heel belangrijk, blijf in je eigen baan zwemmen hahaha.''

Spruit geeft aan ook beschikbaar te zijn als badmeester bij de Hofpleinfontein bij komende kampioenschappen van Feyenoord, Sparta en Excelsior.

Deel dit artikel: