Feyenoord scoort erop los tegen FC Horst

ROTTERDAM - Vier dagen na de nipte zege op VOC (0-1) heeft Feyenoord dinsdagavond het oefenduel tegen FC Horst met 8-0 gewonnen. De ploeg van trainer Fred Rutten lijkt steeds meer in vorm te komen. Tegen de eersteklasser uit Ermelo waren Graziano Pellè, Wessel Dammers en Mitchell te Vrede tweemaal trefzeker.
Waar Fred Rutten afgelopen vrijdag nog kritisch was over het optreden van zijn ploeg, kwam Feyenoord op de eerste dag van het trainingskamp in Ermelo een stuk scherper voor de dag. Het elftal speelde vanaf de aftrap in een hoog tempo. Dat leidde na vijf minuten spelen tot de eerste Rotterdamse treffer. Tonny Vilhena werkte de bal achter de doelman van Horst. Tien minuten later bereidde Elvis Manu de 2-0 voor. De snelle aanvaller legde de bal goed klaar voor Graziano Pellè, die niet faalde.
Pellè maakte een kwartier later al zijn tweede van de avond, dit keer op aangeven van Miquel Nelom. Niet lang daarna bepaalde Ruud Vormer de ruststand. De middenvelder benutte een strafschop: 4-0. Na een kwartier in de tweede helft was het verzet van Horst definitief gebroken. De ingevallen Te Vrede zorgde voor de vijfde treffer, waarna Wessel Dammers zijn eerste doelpunten voor Feyenoord maakte. Binnen een tijdsbestek van twee minuten scoorde hij twee keer. Te Vrede bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand met zijn tweede van de avond.

Opstelling Feyenoord:

Eerste helft: Mulder; Schaken, Van Beek, Steenvoorden (30' Woudenberg), Goossens (30' Nelom); Vormer, Boëtius, Vilhena; Verhoek, Pellè, Manu.
Tweede helft: Graafland; Karsdorp, Van Beek (60' Steenvoorden), Woudenberg, Nelom; Vormer (60' Sleegers), Boëtius (60' Dammers), Vilhena (60' Goossens); Verhoek, Te Vrede, Manu (60' Achahbar).

Scoreverloop:

5' 1-0 Tonny Vilhena
15' 2-0 Graziano Pellè
32' 3-0 Graziano Pellè
35' 4-0 Ruud Vormer (strafschop)
61' 5-0 Mitchell te Vrede
67' 6-0 Wessel Dammers
68' 7-0 Wessel Dammers
77' 8-0 Mitchell te Vrede