nieuws

Watersport in Rotterdam-Centrum wint Stadsinitiatief

ROTTERDAM - De Rotterdammers hebben RiF010 gekozen tot winnaar van het allerlaatste Stadsinitiatief. Midden in de binnenstad komt een watersportgebied met schoon water en hoge golven.
Burgemeester Aboutaleb en wethouder Langenberg maakten de uitslag van de verkiezing 2014 donderdagavond bekend. 42 procent van de stemmen ging naar RiF010. De Hef Experience eindigde op de tweede plaats met 37 procent van de stemmen en zal niet worden uitgevoerd.

'Uitdagend project'

Langenberg is blij met de uitslag: ''Rotterdam heeft gekozen voor een sportief, uitdagend project waarmee de stad op de kaart wordt gezet. Ik bedank alle Rotterdammers die hun stem hebben laten horen en mee willen denken om de stad mooier en aantrekkelijker te maken.''
Er werden dit jaar ruim 21.000 stemmen uitgebracht voor het Stadsinitiatief. Dat is de helft minder dan vorig jaar. Het was de laatste keer dat er een Stadsinitiatief werd gekozen. Rotterdam werkt aan een opvolger voor de verkiezing, waarbij initiatieven budget kunnen krijgen.
De laatste editie werd de afgelopen weken overschaduwd door een kort geding. De organisatie werd beticht van belangenverstrengeling omdat een jurylid banden had met een De Hef Experience. De rechter oordeelde woensdag dat de verkiezing eerlijk is verlopen.

3,5 miljoen euro

RiF010 krijgt 3 miljoen euro. Andere partijen financieren daarnaast nog eens ruim een half miljoen euro om de gracht om te toveren tot watersportgebied. De verwachting is dat in juni 2015 de eerste watersporters over de golven van de Steigersgracht kunnen surfen.