'Komst Speelstad Rotterdam niet in gevaar'

De komst van Speelstad Rotterdam is niet in gevaar. Dat zei de bedenker van het kinderpretpark, Hennie van der Most, donderdag in het radioprogramma Wakker@Rijnmond.nl

Van der Most reageerde op berichten dat hij geldproblemen heeft. Zo werd Speelstad Oranje in Drenthe getroffen door financiële moeilijkheden.

Door de problemen zijn in Drenthe medewerkers ontslagen. Ook is het attractiepark er nog maar 150 dagen per jaar open.

Volgens de ondernemer hebben de problemen in het oosten van Nederland geen gevolgen voor zijn plannen in Rotterdam, waar hij in 2016 een pretpark hoopt te openen.

Slopen
''Het gaat gewoon door. We zijn aan het slopen en we gaan bouwen'', belooft Van der Most, die zijn speelwalhalla uit de grond wil trekken op het terrein van de oude AVR-centrale aan de Brielselaan.

Van der Most: ''De nieuwe aanpak voor Speelstad Oranje wordt juist zoals ik hem ook voor Rotterdam al in gedachten had: dus een goedkopere entree, minder lang open en betalen bij de attracties."

Ook de gemeente Rotterdam laat weten zich geen zorgen te maken over de komst van de speelstad. ''Twee weken terug was er nog een bewonersavond waarin Van der Most zijn plannen toelichtte,'' zei een gemeentewoordvoerder.

Deel dit artikel: