Bilate naar Dundee: 'Mooie overstap voor mij'

Aanvaller Mario Bilate is per direct vertrokken bij Sparta. De 23-jarige spits heeft een contract getekend bij de Schotse subtopper Dundee United. "Dit is een mooie overstap voor mij. Hier kan ik me verder ontwikkelen", aldus Bilate tegenover RTV Rijnmond.

De aanvaller voelde zich vrij snel aangetrokken tot het Schotse voetbal, wat met name bekend staat om zijn kick & rush tactiek. "Dat is bij de clubs die onderin actief zijn. Dundee wil wel gewoon verzorgd voetbalen spelen", weet Bilate, die in Dundee een contract heeft getekend voor twee seizoenen. Hij had op het Kasteel nog een contract tot het eind van dit seizoen, maar mocht ondanks dat transfervrij vertrekken. Hij verlaat Sparta niet met pijn in zijn hart. "Maar ik had wel een paar doelen voor ogen die niet gehaald zijn. Ik wilde promoveren en de honderd wedstrijden halen, beiden lukten net niet." 

Willem II

Bilate stond overigens bijna onder contract bij Willem II. "Ik was al medisch gekeurd bij Willem II en had een plekje uitgezocht in de kleedkamer. Het was bijna rond", aldus de spits. Toch kwam het niet tot een definitieve overeenkomst. "De afspraak was dat ik transfervrij zou overstappen, maar nog dezelfde dag kreeg ik te horen dat het bestuur daar niet mee akkoord ging. Zij wilden toch een transfersom voor mij hebben, iets wat in mijn ogen niet echt realistisch was."

Uiteindelijk liet Sparta Bilate toch gaan, zij het naar Schotland. De aanvaller verlaat Sparta zodoende voor de tweede keer in zijn voetballoopbaan, Op z'n negende kwam hij in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club maar ging in de C-junioren naar stadgenoot XerxesDZB. Daar kwam hij in 2010 in het eerste team dat in de hoofdklasse speelde. In 2011 keerde Bilate alsnog terug bij Sparta.

Deel dit artikel: