FC Dordrecht huurt jeugdinternational Van Overeem

Middenvelder Joris van Overeem komt op huurbasis over naar FC Dordrecht. De 20-jarige jeugdinternational had dit seizoen geen zicht op speeltijd bij zijn club AZ, dus mocht hij verhuurd worden.

Van Overeem maakte in oktober 2013 zijn debuut voor AZ, in het bekerduel met Achilles '29. Later maakte de middenvelder ook al zijn Europese debuut tegen het Griekse PAOK Saloniki. Hij maakte in 2011 onderdeel uit van Oranje Onder 17 dat in Servië voor het eerst Europees kampioen werd.

Technisch directeur Marco Boogers is blij met de nieuwe aanwinst. "Hij is precies wat we zoeken. Een technische en allround middenvelder." Van Overeem is zelf ook content met zijn overstap. "Dit is een mooie tussenstap in mijn carriere. AZ vond dat ik eraan toe was om veel wedstrijden te gaan spelen, bij AZ was de kans op speelminuten niet veel groter dan vorig seizoen."

"Ik heb de Jupiler League vorig seizoen zeker de tweede seizoenshelft gevolgd. FC Dordrecht ook. Het is een goed voetballend team. Ik wil mezelf hier verder ontwikkelen, veel wedstrijden spelen. Eredivisie-ervaring op doen en ons met het team proberen te handhaven in de eredivisie."

Twee spelers van FC Dordrecht hebben te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een andere club. Everon Pisas en Nando Wormgoor komen in aanmerking voor een verhuurperiode, omdat de kans op speeltijd aan de Krommedijk nihil is.

Deel dit artikel: