Sparta rekent simpel af met FC Emmen

ROTTERDAM - Sparta heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Jan Everse won met 5-0. Lerin Duarte, Kevin Strootman (2x), Joshua John en Johan Voskamp scoorden voor de thuisploeg.
Invaller Joey Godee kreeg een vliegensvlugge rode kaart.
In de enerverende eerste helft waren er kansen over en weer. Voormalig Excelsior-speler Eldridge Rojer was kansrijk voor de bezoekers en spits Johan Voskamp was dichtbij de openingstreffer voor de gastheren.
Een doelpunt van de topscorer van Sparta werd even later nog afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam de thuisclub toch verdiend op voorsprong. Duarte tekende voor de 1-0.
In de tweede helft kwam Sparta goed weg toen Hans Denissen de paal trof. Kort daarna zorgde Strootman met een fraai doelpunt voor 2-0. Rojer, die een uitstekende indruk maakte bij FC Emmen, weigerden de gasten daarna terug in de wedstrijd te brengen. Godee eiste als invaller een hoofdrol op, toen hij koud in het veld rood kreeg na een forse charge.
Met tien man bleef Sparta eenvoudig overeind. Voskamp maakte er zelfs 3-0 van en kort daarna vond ook Joshua John het net: 4-0. Het slotakkoord was voor Strootman: 5-0.