nieuws

Stadsbrouwerij Dordrecht zoekt brouwers

ROTTERDAM - Stadsbrouwerij Dordrecht dreigt aan het eigen succes ten onder te gaan. De vraag naar Schapenkoppen Bier is namelijk groter dan het aanbod.
"Er zijn dringend brouwers nodig", zegt oprichter en meesterbrouwer Herman Marres van de brouwerij, die als leer-werkbedrijf normaal gesproken gesloten is in de zomer.
"De vraag is groot, dus draaien we nu door dankzij onze vrijwilligers. Naast de succesnummers blond, dubbel en amber, waarmee ik een Nederlandse titel won, zijn we nu ook bezig met het brouwen van een nieuw bier. Een triple, een stevig biertje dus", vertelt Marres.
De brouwerij biedt jongeren van 16 tot 20 jaar, die zonder diploma op straat beland zijn een herkansing om in te stromen in het beroepsonderwijs. Ook zijn er stageplaatsen voor MBO-ers. Begeleiders moeten daarom niet alleen houden van bierbrouwen, maar ook affiniteit hebben met onderwijs.
Stadsbrouwerij Dordrecht is gevestigd aan het Buddingh'plein, waar bijna 600 jaar geleden brouwerij De Sleutel begon, weet Marres: "Niet alleen dit pand en omliggende panden hebben een rijke bierhistorie. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Tot 1958 was Brouwerij Marres in Maastricht een begrip".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl