Directie Feyenoord betreurt 'Allah'-spreekkoren

De directie van Feyenoord heeft afstand genomen van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag in de Kuip tijdens de wedstrijd Feyenoord - Besiktas. Buiten het stadion voerde de ME enkele charges uit. Elf mensen werden aangehouden.

Bovendien doken op YouTube na het duel diverse filmpjes op waarin een deel van de Feyenoord-aanhang roept: 'Allah, je moeder is een hoer!'. Tara Lewis is daar zo boos over geworden, dat ze zich schaamt een Feyenoord-supporter te zijn.

''We betreuren het zeer dat er toch weer sprake was van ongeregeldheden. Nadrukkelijk hebben we vooraf gecommuniceerd dat mensen met om het even welke soort van wangedrag de club ernstig zouden benadelen. Het is treurig te moeten constateren dat een klein deel van de bezoekers daar geen boodschap aan heeft'', aldus de directie.

Feyenoord zegt de video-opnames te bestuderen zodat de club tegen zoveel mogelijk relschoppers kan optreden. De directie wil ook schade verhalen op de hooligans.

De directie van de Rotterdamse voetbalclub benadrukt verder dat een groot deel van het publiek tijdens de wedstrijd al afstand nam van de ongeregeldheden. Ook in brieven en websites distantieren Feyenoorders zich van het wangedrag.

Deel dit artikel: